dijous, 28 de gener del 2016

SEGUIM AMB LA DISFRRESSA

I seguim dissenyant la nostra flor...

QUANT MESURA UN TAURÓ BLANC I UN PEIX PALLASSO?

El Gerard, el Chen Jie i el Daniel ens han presentat informació sobre els animals marins. Gràcies a les seves exposicions hem après que vol dir omnívors, carnívors i herbívors. Per entendre millor què volen dir aquestes paraules, vam veure un trosset de la pel•lícula de Buscant a Nemo ( l’escena on els taurons estan fen un ritual i diuen “els peixos són els meus amics”). Hem analitzat si els peixos són realment amics o no dels taurons. Hem arribat a la conclusió que no ho són: els taurons són carnívors. Per això, la Dori i el Marlin estan tremolant de por, per què saben que no és veritat. A continuació, ens vam preguntar quan mesura un peix i un tauró. Volem fer un experiment per descobrir quan mesuren i per aprendre la diferència entre metres, centímetres i mil•límetres: hem mesurat el pati. Hem descobert que 1 metre són 100cm i que 1 cm té 10mm. Ara ja estem preparats/des per entendre quant mesura el taurò i el peix pallasso quan trobem la informació i els dibuixem amb la mesura real.

dimarts, 26 de gener del 2016

COMENCEM A CREAR EL GIRASOL PER CARNAVAL

Estem començant a crear un girasol per la disfressa de carnaval. Ho estem fent amb compàs i regle. Estem aprenent a utilitzar el compàs, a mesurar el radi, a dividir en fraccions el cercel. Estem fent art amb les matemàtiques!Ens ho estem passant molt bé!

divendres, 22 de gener del 2016

Capses de Medi

Estem molt engrescats amb les capses de medi! Estem investigant dues capses: la dels Èssers Vius i la de Persones i Salud. Ara estem escrivint hipòtesis sobre la relació que hi ha entre els objectes i el que ens inspira el títol de la capsa! Es següent pas serà investigar.

dijous, 14 de gener del 2016

Sortida Cacaolat

Hem començat el trimestre anant a la fàbrica de Cacaolat. Hem après de quin fruit surt el cacao i com funciona una fràbrica!